Ben Tiggelaar
HomeOver BenBlogSeminarsOnderzoekDownloadsWebshopContact
HomeOver BenBlogSeminarsOnderzoekDownloadsContact

Leiderschap en verandering: van wetenschap naar praktijk


Leiderschap, verandering en de rol van gedrag

Ambities, visies, wensen, plannen, ideeën.... In de meeste organisaties is er geen gebrek aan. De kunst is echter om ze te vertalen naar concrete actie.

En dat valt niet mee. Gedrag is meestal de ontbrekende schakel tussen plannen en succes. We benoemen niet en we doen niet wat nodig is om onze doelen te realiseren.

Ben verdiept zich inmiddels ruim 25 jaar in de onderwerpen leiderschap, verandering en menselijk gedrag.

Hij verzamelde en ontwikkelde een groot aantal inzichten en technieken die managers en professionals kunnen helpen om gedrag beter te begrijpen en beter te sturen. Zowel het eigen gedrag, als dat van anderen.


Wetenschappelijk, maar ook praktisch en persoonlijk

Uniek aan Bens boeken en seminars is dat ze zoveel mogelijk 'evidence based' zijn. En tegelijk praktisch en persoonlijk.

Zijn inzichten en technieken zijn gebaseerd op gedegen bedrijfs- en gedragswetenschappelijk onderzoek. Ben blijft echter niet hangen in abstracte inzichten, maar vertaalt wetenschap naar praktische, persoonlijke toepassingen waar je meteen iets mee kunt.

Enkele onderzoekers die regelmatig worden aangehaald in Bens werk...

- Over positief leiderschap en positieve verandering: Martin Seligman, Kim Cameron en Carol Dweck.

- Rond gedragsverandering: Icek Ajzen; Susan Michie; Charles Abraham; James Prochaska en Peter Gollwitzer.

- Over onbewuste, automatische processen: Daniel Kahneman; John Bargh; Brian Wansink; John Kihlstrom en Timothy Wilson.

- Over bewust, gepland gedrag: Roy Baumeister.

- Rond evidence based management: Denise Rousseau en Bob Sutton.


Promotieonderzoek: gedragsverandering in de praktijk

In 2010 promoveerde Ben aan de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij deed hiervoor -naast zijn reguliere werk- zeven jaar praktijkonderzoek naar gedragsverandering in organisaties.

In vier veldexperimenten in Nederlandse bedrijven keek hij wat de haalbaarheid en effectiviteit was van verschillende ingrepen, zoals het coachen van medewerkers via e-mail en telefoon of het invoeren van nieuwe en andere contactmomenten met klanten.

De interventies waren gebaseerd op 'dual system-theorie'. Deze benadering gaat uit van een spanning tussen bewust, gepland gedrag en onbewuste, automatische routines. Je wilt het een, maar je doet vaak het ander.

Een van de vele bevindingen: medewerkers ondersteunen bij zelfverandering, met name het versterken van eigen gedrag dat in het verleden al succesvol is gebleken, is een van de weinige veranderaanpakken die kans op duurzaam succes biedt.

De digitale versie van het proefschrift 'The Core of the Matter' kun je hier vinden op de website van de Vrije Universiteit. De boekuitgave kun je hier bestellen in onze webshop.


Snelle groeiers: gedragsverandering bij ondernemers

In 2011 en 2012 deed Ben samen met Lucas de Vreugd en Port4Growth kwalitatief onderzoek naar leiderschap, verandering en gedrag in snelgroeiende bedrijven.

Wat doen snel groeiende ondernemers anders dan hun collega's die langzaam of niet groeien? Welke persoonlijke gedragveranderingen doorlopen deze ondernemers en op welke manier krijgen zij dat voor elkaar?

Download hier de samenvatting van de onderzoeksresultaten.


Een jaar in de VS: ontmoetingen met toponderzoekers

In 2012 en 2013 woonde Ben met zijn gezin een jaar in Boston. Voor het tijdschrift Management Team ontmoette hij in de VS verschillende toponderzoekers op het gebied van leiderschap en verandering. Onder meer: John Kotter, Teresa Amabile, Dan Ariely, Barbara Kellerman en Icek Ajzen.

Lees hier de verslagen van deze ontmoetingen en de belangrijkste praktische lessen die je eruit kunt trekken.

Laatste blog:

Een goede start begint al voor je studie

Wat kun je allemaal doen om te zorgen dat je loopbaan een beetje soepel begint? Vier factoren waar je zelf invloed op kunt uitoefenen.

1) Studiekeuze. Veel scholieren ervaren stress rond het kiezen van een vervolgstudie. Niet onterecht, want wat je kiest maakt echt uit. Twee voorbeelden. Van de game designers zit ruim 30% anderhalf jaar na de studie nog werkloos thuis. Maar een docent exacte vakken in het voortgezet onderwijs kan al voor het afstuderen aan de slag. Vooraf weten wat je echt leuk gaat vinden is moeilijk. Maar wie wil weten waar werk te vinden is, hoeft alleen maar 'kansrijke beroepen UWV' in te tikken bij Google.

2) Studieprestaties. Als je eigenlijk-dan-toch-echt-heel-erg-graag game designer wilt worden, dan is de opdracht helder. Zorgen dat je overduidelijk bij de beste 70% van je studie hoort. Talent en ambitie helpen, maar zonder discipline lukt dat niet. Misschien wel de grootste uitdaging voor studenten: leren om jezelf zo te managen dat je niet alleen een leuke tijd hebt, maar ook goede resultaten behaalt. Een beetje zelfstudie op het gebied van lifehacking in je eerste jaar kan geen kwaad.

3) Stages. In veel studies is het geen onderdeel van het curriculum, maar stages zijn essentieel om op een veilige manier te experimenteren met werk. Je ontdekt wat je leuk vindt, welke kennis relevant is voor de praktijk, hoe je werkrelaties opbouwt. Bovendien hou je er vaak vrienden en kennissen aan over die je verder kunnen helpen op weg naar je eerste baan. Slimme studenten beginnen vroeg en organiseren het zelf. Een paar dagen snuffelen, onbetaald meehelpen in de zomer, een dag per week ondersteunend werk. Alles is goed, zolang je maar niet wacht tot je bijna klaar bent met je studie.

4) Mentoring. Nog niet gebruikelijk in Nederland, maar wel zeer nuttig. Via je studie, je stage, je vereniging, je ouders of LinkedIn op zoek gaan naar iemand die nu doet wat jij zou willen doen. Een door de wol geverfde professional die het leuk vindt om een jonger medemens wegwijs te maken in zijn vakgebied. De Universiteit Leiden lanceerde afgelopen jaar een online mentornetwerk waar alumni en studenten aan elkaar gekoppeld worden. Kijk, dat is nou een goed idee.

Natuurlijk zijn er veel meer tips. Bijvoorbeeld over het sollicitatieproces, het schrijven van een cv en het gebruik van LinkedIn. Daarvoor heb je nuttige sites als themuse.com. Maar een goede start op de arbeidsmarkt begint al veel eerder. De cijfers laten zien dat het echt uitmaakt wat je kiest op de middelbare school.

Voor wie hiervan schrikt: gelukkig wonen we in Nederland. Wie verkeerd kiest, geen discipline, stage of mentor heeft, is niet kansloos. De meeste onderzoeken zijn ronduit bemoedigend. Uiteindelijk vindt vrijwel iedere Nederlander met een beetje opleiding binnen een paar jaar een baan. Zelfs de game designer. Bovendien zijn we uiteindelijk allemaal behoorlijk tevreden met ons werk. En -dat is écht Nederland- vinden we bijna allemaal dat er veel belangrijker dingen in het leven zijn dan werk.

Ben Tiggelaar

(Verschenen als column in NRC Handelsblad)